Felhívás


A Tehetségeket Segítő Egyesület megnyerte a NTP-SPEC-21-0031 számú pályázatot, melynek keretében szintén természettudományi szakkört szervezünk az érdeklődő diáklányoknak. Sikeres volt a Salgótarján-Fülek Térségi Mentor Tehetségsegítő Tanács pályázata is. Megvalósíthatjuk a NTP-HTTSZ-21-0006 számú pályázatunkat is.

Heves Megyei Mentor Tehetségsegítő Tanács képek

Salgótarján - Fülek faipari tehetségtábor

 A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által kiírt intenzív szünidei program keretében hangos volt Maconkán Dancsó János bútorasztalos műhelye. A Füleki Alapiskolából, Etesről, a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Arany János Tagiskolájából, valamint a Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolájából érkezett a fiúk, 20fő (6.-7.-8.-9. osztályosok).

Füleken az iskola apraja, nagyja, szülők, nagyon várták az autóbuszt, amivel Dudok Györgyné, a pályázat programjának szervezője és megnyerője is ment a gyerekekért és a két kolléganőért.

Nem volt még ilyen lehetőség az iskola életében, hogy Magyarországra, ingyen jöhessenek a táborba tanulók. Délelőttönként egy hétig voltak János bácsi keze alatt a fiatalok. Nagy kedvvel készítettek virágtartót, szerszámos ládát, vágó deszkát (anyukájuknak), derékszöget, bűvös kockát.

Egy Füleki - egy nem Füleki tanuló dolgozott egy párban, így hamarabb kialakultak a barátságok.

Bővebben: Salgótarján - Fülek faipari tehetségtábor

Továbbképzés

MATEHETSZ – Tehetséghidak Program –  III.  képzési  ütemének  Csoportos képzési igényére  pályáztunk.

A megnyert képzés száma és címe: R 534_051 A tehetség definíciói , fajtái

Oktató neve: Dr. Balogh László

Helyszín: Makkocska Óvoda Ságújfalu

A képzés résztvevői a térség óvónői

Ismerj meg egy új barátot!

   A somoskőújfalui székhelyű DIDAKTIKA Egyesület, tehetségpont ismét támogatást nyert el a Nemzeti Tehetség Programban meghirdetett, természettudományi és műszaki, informatikai kompetenciák fejlesztésére irányuló tehetséggondozási programban NTP-MTI-13-0185 azonosítóval.

Bővebben: Ismerj meg egy új barátot!