Salgótarján - Fülek Térségi Mentor Tehetségsegítő Tanács - NTP-HTT-15-0001

támogatók logói

Salgótarján – Fülek Térségi Mentor Tehetségsegítő Tanács –NTP-HTT-15-0001

Tehetségeket segítő egyesület

Csoportkép a Kubinyi Múzeum előtt

Tehetségpontok találkozása

A Nemzeti Tehetség Program keretén belül az Emberi Erőforrás Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt és megnyert pályázatának köszönhetően a Tehetségsegítő Tanácsunk meg tudta valósítani a tervezett programját. Így Salgótarján és térsége tehetséges diákjainak még szélesebb lehetőséget tudtunk biztosítani tehetségük kibontakozásához, valamint az általános műveltségük fejlődéséhez.

A szülői klub tagjai tanácskoznakSzülői klub tagjai ötletelnek

A tehetséges gyerekek szüleiből megalakult „Szülői klub” tagjaival megbeszéltük, hogyan tudjuk segíteni továbbra is a fiatalokat. Elnökválasztás volt, Gáspár Petra lett a klub elnöke, akinek a gyermeke Ágasvári Benedek a SÁIK Beszterce lakótelepi tagiskolában tanul, és bekerült a Templeton Programba. Találkoztak a Tehetségsegítő Tanács tagjai a „Palóc tehetséges középiskolások klubjának” tagjaival és a diákok elmondták a tagoknak további céljaikat, elvárásaikat.Kormos Dénes kutató-fejlesztő szakpedagógus, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagja, előadó a térség pedagógusainak a komplex megvalósítható tehetségfejlesztő programokról beszélt. A „Palóc tehetséges középiskolások klubja ” új elnököt választottak, mert az előző elnök leérettségizett. Somoskői Soma lett az elnök a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium tanulója és a helyettese Urbán Péter lett a SSZC Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskolából.

Palóc tehetséges középiskolások tagjai célokról beszélgetnekKormos Dénes előad

Kattintson a galéria megnyitásához

Kirándultak a térség tehetséges diákjai. Nógrádi körúton vettek részt: Balassagyarmat-Szécsény, Mohora múzeumait nézték meg. A fiatalok betekintést nyerhettek a palóc nép hagyományaiba, szokásaiba, életvitelébe, és megtekinthették Tolnai Klári színművésznő Emlékházát, ahol felnőtt. A pályázat segítségével a sikeres tanév végi záráskor pedig könyvjutalommal díjazhatjuk a térség legeredményesebb diákjait. Eszközökkel is támogatta a Támogatáskezelő a Tanácsot, melyet nagyon szépen köszönünk, nagymértékben segíti a Tanács munkáját a még eredményesebb tehetséggondozásban.

Ebéd Szécsényben a Gesztenyés vendéglőbenMohorán a templom, ahol Mikszáth Kálmán másodszor esküdött Mauks Ilonával

Kattintson a galéria megnyitásához