Hogyan tudjuk segíteni gyermekünk tehetségét otthon?

Kormos Dénes előad a Bolyaiban

 

A Salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumban a szülőknek, pedagógusoknak Kormos Dénes kutató-fejlesztő szakpedagógus, a Kárpát medencei Tehetségsegítő Tanácsok és Kollégiumának  elnöke segített, hogyan segítsék a szülők  gyermekük tehetségét otthon?

Szintén ebben az intézményben önismereti tréninget tartott Szénási Kamilla a középiskolásoknak. 

SNI Tanulók Szépíró Versenye

2022 Október 26.-án szervezzük a Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolájában  az SNI tanulók Szépíró Versenyét, megyei szinten.Várjuk az ügyes kezű, érdeklődő diákokat.

Műhelyfoglalkozás

Az emberek körbe ülnek székenA Salgótarján - Fülek Térségi Mentor Tehetségsegítő Tanács és a SNI - Tehetségeseket Segítő Tanács Együttműködési megállapodásuk alapján rendszeres munkakapcsolatban áll egymással. A SNI Tehetségeket Segítő Tanács havonta tart műhelyfoglalkozásokat pedagógusok számára, különböző témában és előadókkal. Minden alkalommal mi is, a Tanácsunk tagjai részt veszünk, a saját útiköltségünkön. A pályázatunk segítségével ezért éltünk a lehetőséggel, és most 5 kolléga is részt vett a foglalkozáson.

 

Ezúttal a meghívás így szólt:

Bővebben: Műhelyfoglalkozás

Tehetségnap a SKÁID Székhelyintézményben

Az emberek ülve figyelik az előadástA Salgótarján – Fülek Térségi Tehetségsegítő Tanács a Nemzeti Tehetség Program keretében Tehetségnapot szervezett.

   Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt NTP-TTM-12-P-0032 sz. a Didaktika Egyesület Tehetségpont által megnyert pályázat projektjét valósítja meg a Tanács. Tehetségnap keretében  egy másik pályázat szintén az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt NTP-ITM-12-P-0014 sz. pályázat keretében Bátonyterenyén  Dancsó János bútorasztalos mester tehetséggondozó műhelyében tevékenykedő   7.-8. osztályos tanulók munkáiból kiállítás nyílt. A résztvevők megtekinthették az igényesen kimunkált eszközöket (szerszámos láda, virágtartó, szalvétatartó, dobozok…). Valamint kiállítás nyílt a szépen rajzoló tanulók munkáiból, Földi Gergő irányításával. A Tehetségnapon a SKÁID Székhelyintézmény tanulói köszöntötték a tehetséggondozási tevékenységet fontosnak tartó megjelenteket. Majd Dudok Györgyné, a Tanács titkára beszámolt a Tanács elmúlt időszakban végzett tevékenységéről.

Bővebben: Tehetségnap a SKÁID Székhelyintézményben

Országos tehetségnap helyi megrendezése március 25-én a Kodály Zoltán tagiskolában

 Az ország számos pontján  művészeti vagy tudományos eseménnyel a  tehetséges fiatalok felhívták a figyelmet a tehetséggondozásra, a MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) központi programjának hatására.

 

Bővebben: Országos tehetségnap helyi megrendezése március 25-én a...