Salgótarján - Fülek faipari tehetségtábor

 A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által kiírt intenzív szünidei program keretében hangos volt Maconkán Dancsó János bútorasztalos műhelye. A Füleki Alapiskolából, Etesről, a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Arany János Tagiskolájából, valamint a Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolájából érkezett a fiúk, 20fő (6.-7.-8.-9. osztályosok).

Füleken az iskola apraja, nagyja, szülők, nagyon várták az autóbuszt, amivel Dudok Györgyné, a pályázat programjának szervezője és megnyerője is ment a gyerekekért és a két kolléganőért.

Nem volt még ilyen lehetőség az iskola életében, hogy Magyarországra, ingyen jöhessenek a táborba tanulók. Délelőttönként egy hétig voltak János bácsi keze alatt a fiatalok. Nagy kedvvel készítettek virágtartót, szerszámos ládát, vágó deszkát (anyukájuknak), derékszöget, bűvös kockát.

Egy Füleki - egy nem Füleki tanuló dolgozott egy párban, így hamarabb kialakultak a barátságok.

Délután kirándulásokat tettek autóbusszal a Kisterenyei kastélyba, Hollókőre, Ipolytarnócra és a hetet a Bükkszéki strandon fejezték be. A szállásuk és az étkezésük a Szélkakas Fogadóban volt.

 

Nagyon élvezték a gyerekek, hogy őket pincér szolgálja ki és ebéd-vacsora után Colát ihattak.

Minden tanuló ajándék pólót kapott a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségétől, így délutánonként egységes pólóban kirándultak. Az utolsó napon minden tanuló haza vihette a számára előre megrendelt és általuk használt ajándék szerszámokat (kalapács, faráspoly, véső készlet, guminyelű harapófogó), aminek szintén nagyon örültek, ígérték, használni is fogják.

A kolléganők is összebarátkoztak, már a következő közös pályázatot is előkészítették.

 

Köszönet a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének, hogy ilyen jól szervezett hetet és feledhetetlen élményt biztosítottak tanulóknak, pedagógusoknak egyaránt.